Anodisointiprosessin aikana kappaleen pinnalle muodostetaan oksidikerros, joka suojaa kappaletta korroosiolta, antaa sille lujan pintakerroksen sekä lisää kulutuskestävyyttä.

Useimmat alumiiniseokset soveltuvat tyypillisesti hyvin anodisoitavaksi. Myös kokonsa puolesta erittäin vaihtelevat kappaleet, kuten suuret levyt ja pitkät profiilit sekä pienet koneistetut tai laserleikatut kappaleet soveltuvat hyvin anodisoitavaksi.

Anodisointi tapahtuu ripustuskäsittelynä automaattisella pinnoituslinjalla. Anodisointilinjasto pohjautuu rikkihappopohjaiseen prosessiin. Anodisointi antaa hyvän korroosiosuojan ja kauniin pinnan kappaleille. Pinta on kova ja se kestää hyvin kulutusta. Anodisoitu pinta säilyttää tyylikkään ulkonäkönsä vuosikymmeniä. Käsiteltävä materiaali on yleensä alumiinia. Pinnalle muodostuva oksidikerros voidaan jättää luonnonväriseksi tai värjätä mustaksi.

Anodisoidun kerroksen tasaisuuden ansiosta käsittely sopii erinomaisesti myös pyörretyille pinnoille ja kappaleille, joissa on hankalia muotoja. Pinta kestää hyvin korroosiota ja hapettuessaan se vaalenee paikoittain toisin kuin rauta ruostuessaan. Muotoiltu alumiinikappale voidaan anodisoida antamaan tarvittava kulutuksenkestävyys ja ulkonäkö jota vaaditaan esimerkiksi ajoneuvoissa, urheiluvälineissä tai elektroniikkateollisuudessa.

Mikäli kappaleessa on kohtia (kierteitä, maadoituspisteitä tms.) joihin ei saa mennä pinnoitetta, suojaamme kyseiset kohdat erilaisilla suojausmenetelmillä.

Käsittelemme tuotteet ISO 7599-standardin sekä MET 2007 metallien pintakäsittelytöiden sopimusehtojen mukaisesti.

Tarjoamme anodisointia ainoastaan meiltä tilattuihin tuotteisiin yhteistyöverkostomme kautta.

Apunasi koko tuotantoprosessin halki – Levystä tuotteeksi

Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntevaa tukea ja yhteistyötä läpi koko projektin. Olemme valmiita auttamaan sinua suunnitteluvaiheessa ja tarjoamaan teknistä neuvontaa, jotta lopputulos vastaa odotuksia.

Pyrimme luomaan pitkäaikaisia kumppanuuksia asiakkaidemme kanssa ja varmistamaan, että jokainen yhteistyömme on menestyksekäs.

Millaisia materiaaleja työstämme? Mitä tietoja tulisi toimittaa projektin alussa? Millä tavoin hoidamme toimituksen?

Näihin ja moniin muihin prosessiin, palveluihin ja tuotantoihin liittyviin kysymyksiin vastaamme Usein kysyttyä -sivullamme, josta löydät myös erilaiset dokumentaatiot ja materiaalit.

Katso, miten levy muuttuu valmiiksi tuotteeksi tehtaallamme

Laitetaan projekti käyntiin – ota yhteyttä

Janne Männistö

liiketoimintajohtaja
044 7739 452
janne.mannisto@stremet.fi

Mikko Fiskaali

toimitusjohtaja
050 3122 855
mikko.fiskaali@stremet.fi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ohutlevyjen anodisointi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *