Uratarinoita Stremetiltä – särmääjä Aleksi

Vuoden positiivisemmaksi työntekijäksi valittu Aleksi Hellsten kuvailee itseään sosiaaliseksi ja iloiseksi särmääjän aluksi. Aikaisemmin hän on opiskellut kokiksi ja tehnyt niitä töitä noin seitsemän vuoden ajan. Sitten tuli kyllästyminen ravintola-alaan ja Aleksi halusi lähteä kokeilemaan muita juttuja.

Aleksi kertoo päätyneen Stremetille töihin kaverin antaman vinkin kautta. ”Sen jälkeen soitinkin suoraan Hansille ja hän kysyi heti, että milloin voin aloittaa”, Aleksi lisää. Stremetillä Aleksi on ollut nyt neljä vuotta töissä. Taloon tullessaan hän ei ollut koskaan edes nähnyt kyseisen alan laitteita.

Alussa kaikki oli uutta ja melko haastavaa. Aleksin mielestä hänellä meni noin vuoden päivät ennen kuin hän alkoi pääsemään itsenäiseen työskentelyyn osien ja kuvien kanssa. ”Työkavereiden opeilla ja kannustuksella ehkä vielä joskus ollaan mestareita”, Aleksi kertoo iloisena. Aleksin työhön kuuluvat melkein pelkästään työskentely särmäreiden kanssa. Välillä hän tekee jenkausta tai holkitusta. Työpäivät alkavat aamukuudelta, jolloin koneet laitetaan päälle ja aloitetaan tekemään tuotteita lähtövalmiiksi asiakkaalle.

”Työkavereiden opeilla ja kannustuksella ehkä vielä joskus ollaan mestareita”

Aleksin mielestä parasta työssään on onnistumiset, kun itse keksii miten toteuttaa joitakin kappaleita. Haastaviakin hetkiä tulee, jos käsittelyyn saapuu hänelle uusi tai tekotavaltaan hankalampi osa. ”Työkaverit meillä on kaikki avuliaita ja mukavia. Kysyessä apua varmasti saa vaikkakin pienen hyväntuulisen kettuilun kera”, Aleksi kertoo pilke silmäkulmassaan. Johtoporrasta on hänen mielestään helppo lähestyä. Työntekijöiden toiveita ja ideoita otetaan huomioon hyvin. Aleksi ei koe alaa liian rankaksi ja jaksaa työssään hyvin. Hän kokee oman palautumisen kannalta tärkeäksi liikunnan, jota Aleksi harrastaakin laidasta laitaan.

Työyhteisössä Aleksi on todella pidetty työkaveri. Muut työkaverit kuvaavat Aleksia erittäin tunnolliseksi, tarkaksi ja ahkeraksi työntekijäksi. ”Aleksilla ei ole huonoja päiviä. Tai jos on, niin hän kääntää senkin hymyksi”, työkaveri kuvaa. Aleksista on sanottu, ettei hän ikinä myöhästy ja tekee työt mukisematta. ”Aleksilla on aina hymy huulilla ja ottaa kaikki huomioon”, toinen työkaveri jatkaa.