Uratarinoita Stremetiltä – moniosaaja Petteri

”Armeijaa oli enää hieman jäljellä ja olin viettämässä viikonloppuvapaita Salossa. Olin totutusti nuorena miehenä autolla liikenteessä myöhään ja kävin hakemassa huoltoasemalta kahvin. Jäin katselemaan laskevaa aurinkoa parkkipaikalle autoni viereen. Samalla parkkipaikalle kurvasi pikkubussi, josta astui ulos iloisia ihmisisä jääkiekkopelistä. Sitten yksi herra pyysi minulta kyydin keskustaan kotiin. Otin herran kyytiin ja matkalla tuli puheeksi, että olen metallialalta valmistunut eikä armeijan jälkeistä työpaikkaa ole vielä plakkarissa. Ajomatkalla kävi ilmi, että kyseinen herra on paikallisen metallialan yrityksen toimitusjohtaja. Hän pyysi minua käymään tehtaalla, kun vaan ehdin. Sopivasti olin seuraavana maanantaina lähdössä takaisin Säkylään vasta illalla, joten pääsin käymään hänen juttusilla nopeasti. Silloin sovimme, että aloitan työt heti kotiutuessani armeijasta.”

Näin päätyi moniosaaja Petteri Laaksonen Stremetille töihin yli kymmenen vuotta sitten. Salolainen Petteri kerrytti ensimmäiset kokemukset ohutlevytöistä ammattikoulun kautta työharjoitteluissa Sanmina SCI:llä. Valmistuessaan ammattikoulusta vuonna 2012, hän lähti suoraan armeijaan vuodeksi. Sieltä Petteri tuli suoraan töihin Stremetille yöllisen huoltoasema-ajelun seurauksena.

Petterin työtehtävät ovat monipuolisia ja erilaisia, kuten hiontaa, kierteytystä, prässäystä, kokoonpanoa, kulmien muovausta, holkitusta, hitsausta ja pistehitsausta. Pääasiallinen työtehtävä on kuitenkin mankelointi. Työyhteisössä onkin tapana sanoa, ettei mankeli pyöri ilman Petteriä.

”Työnjohtajat ovat oikein hyviä ja ammattitaitoisia työssään”

Petteri kuvailee työpäivänsä olevan erittäin monipuolisia. Jokainen työpäivä on erilainen. ”Parasta työssäni on sen vaihtelevuus”, Petteri jatkaa. Lisäksi monipuolinen työ mahdollistaa sen, ettei töissä tule tylsää. Välillä toki haasteitakin tulee, esimerkiksi mankeloidessa levylaatuvaihtelut aiheuttavat pienen haasteen.

”Stremetin työyhteisö on mielestäni oikein hyvä”, kuvailee Petteri. Työkaverit ovat mukavia ja heidän kanssaan on mukava työskennellä. Petterin mielestä työnjohtajat ovat oikein hyviä ja ammattitaitoisia työssään, mikä edesauttaa asioiden eteenpäin menemistä. ”Vaihteleva ja mielenkiintoinen työ on johtavassa asemassa auttamaan työssä jaksamista”, kertoo Petteri. Lisäksi hän palautuu töistä hyvän ruoan parissa sekä lenkkeillen ja pyöräillen.

Työkaverit kuvailevat Petteriä luotettavaksi ja reippaaksi työntekijäksi. ”Petteri on monitoimimies, jonka poissaolon huomaa”, työkaveri kertoo. Petteriä pidetään avuliaana ja ystävällisenä työkaverina, jolla on laaja osaaminen alasta. Hän myös auttaa mielellään muita.