Uratarinoita Stremetiltä – tuotantopäällikkö Matias

”Päädyin Stremetille töihin alun perin kihlattuni kautta, kun tutustuin Stremetin edelliseen toimitusjohtajaan Hansiin”, kertoo Stremetin nykyinen tuotantopäällikkö Matias Soini. Matiaksen ura Stremetillä alkoi kesällä 2021 kesätoimitusjohtajana, jolloin hän tuurasi silloista toimitusjohtajaa Hansia. Tämän jälkeen Matias sai tarjouksen diplomityöpaikasta Stremetillä. Hän valmistui diplomi-insinööriksi kesällä 2022 ja jäi taloon kehittämään tuotantoa ERP-projektiin. Lappeenrannasta kotoisin oleva Matias on aikaisemmin työskennellyt UPM-Kymmenellä ja Fazer makeisilla useissa eri työtehtävissä kunnossapidon ja tuotannon parissa sekä suorittavana työntekijänä että esihenkilönä.

”Työyhteisö on hyvin motivoitunut ja ystävällinen”

Nykyisessä roolissaan tuotantopäällikkönä ja samalla myös yrityksen osakkaana Matias aloitti maaliskuussa 2022. Matiaksen pääasiallisiin työtehtäviin kuuluu tuotannon seuraaminen, kehittäminen ja tuotannon tilan raportointi. ”Aloitan päiväni käymällä läpi edellisenä iltana ja aiemmin aamulla tulleet tuotantopoikkeamat. Tämän jälkeen teen listan mahdollisista myöhässä olevista työvaiheista ja samana päivänä tehtävistä töistä. Seuraavaksi käyn kiertämässä tuotannon läpi katsomassa, että kaikki on kunnossa. Loppupäivä yleensä menee erinäisten tapaamisten ja kehitystöiden parissa”, Matias kertoo tavallisesta työpäivästään.

Matiaksen mielestä parasta työssään on sen vaihtelevuus. “Keskenään samanlaisia päiviä ei juurikaan ole, vaan joka päivälle löytyy uusia haasteita ratkottavaksi”, Matias avaa työpäiviään. Haastavinta työssään hän pitää ajan tasalla olemista kaikesta siitä, mitä tuotannossa tapahtuu päivittäin erilaisten tuotteiden, työntekijöiden ja tuotantokoneiden suuren määrän takia. Matiaksen kertoman mukaan työyhteisö on hyvin motivoitunut ja ystävällinen sekä pitää sisällään paljon erilaisia työntekijöitä.

”Matias on nuoresta iästään huolimatta asettunut hyvin isoihin saappaisiin”

”Johtamistyyli on kehittynyt yrityksen kasvun mukana ammattimaisemmaksi”, Matias kertoo tyytyväisen oloisena. Muutokset johtamistyylissä ottavat aina aikaa. Se vaatii paljon sopeutumista ja kompromisseja sekä johtajalta että henkilöstöltä. ”Ehdottomasti mielekkäät työtehtävät ja hyvä työyhteisö”, Matias vastaa kysyttäessä työssä jaksamisen tekijöitä. Lisäksi tietyt vapaudet, kuten liukuva työaika parantavat työnmielekkyyttä. Matias palautuu työstään harrastuksiensa parissa, joita ovat kuntosalilla käynti, harrasteauton rakentaminen sekä DJ:nä toimiminen.

Työkaverit kuvaavat Matiasta rauhalliseksi ja harkitsevaksi. Samalla hän on idearikas, päättäväinen ja asioihin tarttuva henkilö. Matias on luontainen ihmisten johtaja ja onkin saanut vastuulleen tuotannon HR-asiat. ”Matias on nuoresta iästään huolimatta asettunut hyvin isoihin saappaisiin”, työkaveri kuvaa. Matias on myös mukana kaikissa projekteissa, mitä yrityksessä on meneillään. ”Häntä kiinnostaa kaikki uusi ja on erittäin kehitysmyönteinen henkilö”, lisää toinen työkaveri.