Uratarinoita Stremetiltä – myyntiassistentti Mari-Ella

”Pienestä asti olen enemmän tai vähemmän liikkunut yrittäjäisäni rekka-auton kyydissä hyllyttäen ja käännellen juomapullojen etikettejä ruokakauppojen hyllyihin”, myyntiassistentti Mari-Ella Huuhka kertoo taustastaan. Mari-Ella on opiskellut catering-alan perustutkinnon ja hän valmistui suurtalouskokiksi. Ammattikouluaikana Mari-Ella työskenteli kesät ja viikonloput keittiöalan töissä. Myöhemmin lehtiin päätynyt mainoskuva johti hänet kahdeksi vuodeksi opiskelemaan valokuvausta Muurlan opistoon. Isällään Mari-Ella ehti työskennellä reilut kuusi vuotta menekinedistäjänä Sinebrychoff-panimolle.

”Työssäni parasta on ehdottomasti parhaimmat työkaverit”

”Työurani ensimetrit Stremetillä alkoivat vuoden 2020 elokuisena iltana, kun Hans Strömberg kutsui mieheni ja minut kuumailmapallolennolle. Matkan aikana puhuimme laidasta laitaan paljon kaikkea vapaa-ajasta aina yrittäjyyteen saakka. Tästä illasta kului vuosi, kun syksyllä 2021 isäni ilmoitti jäävänsä viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Näin minulle tuli aika alkaa etsimään uusia tuulia työrintamalle. Tuolloin otin yhteyttä ensimmäisenä Hansiin ja sovimme heti tapaamisesta Stremetin esittelykierroksen merkeissä.” Näin alkoi Mari-Ellan työura Stremetillä tammikuussa 2022 särmääjänä tuotannossa, josta hän eteni myyntiassistentin tehtäviin syyskuussa 2022.

Myyntiassistentin työtehtäviin kuuluu yhteydenpito asiakkaisiin ostotilausten vastaanoton merkeissä. Mari-Ellan pääsääntöinen työtehtävä on asiakkaiden tilausten kirjaaminen ERP-järjestelmään ja tilausvahvistusten lähettäminen asiakkaille. Hän on tarvittaessa yhteydessä asiakkaisiin sähköpostitse, mikäli tilauksen osalta herää kysymyksiä. ”Työssäni saan olla tarkkana tilauksia näpyteltäessä järjestelmäämme, jotta tiedot menevät oikein mm. revisioiden osalta. Lisäksi asiakkaiden piirustuksien katsominen vaatii tietynlaista tarkkuutta ja hahmotuskykyä”, Mari-Ella avaa työtehtäviään. Myyntiassistentin tehtävien ohella Mari-Ella on Stremetin ns. hovikuvaaja eli hän tarvittaessa valokuvaa tehtaalla mm. yrityksen markkinointitarkoituksiin.

”Voin 100 % varmuudella luottaa, että Mari-Ella hoitaa työnsä sovitusti”

”Työssäni parasta on ehdottomasti parhaimmat työkaverit”, Mari-Ella kuvaa työyhteisöä. Kiireisistäkin työpäivistä selvitään mukavasti huumorin kera. Stremetillä on tapahtunut isoja muutoksia toimintatapoihin liittyen, joten opittavaa riittää jokaisella. Mari-Ella kertoo työkavereiden ja hyvien henkilöstöetujen olevan työn parhaita puolia. Hänen arkeaan rytmittää sopivasti omakotitalon askareet. Mari-Ella rentoutuu vapaa-ajallaan ja palautuu työstään perheen kesken vietetyn ajan puitteissa.

Työkaverit kuvailevat Mari-Ellaa todella ahkeraksi, tunnolliseksi ja tarkaksi työntekijäksi. “Voin 100 % varmuudella luottaa, että Mari-Ella hoitaa työnsä sovitusti”, työkaveri kertoo. Mari-Ella on persoonana iloinen, sosiaalinen ja pirteä. Näillä ominaisuuksilla hän luokin positiivista fiilistä ympärilleen. “Juuri tämän takia Mari-Ella on tärkeä osa työyhteisöä”, toinen työkaveri jatkaa.