Arkistot: uratarinat

Uratarinoita Stremetiltä – tuotantopäällikkö Matias

”Päädyin Stremetille töihin alun perin kihlattuni kautta, kun tutustuin Stremetin edelliseen toimitusjohtajaan Hansiin”, kertoo Stremetin nykyinen tuotantopäällikkö Matias Soini. Matiaksen ura Stremetillä alkoi kesällä 2021 kesätoimitusjohtajana, jolloin hän tuurasi silloista toimitusjohtajaa Hansia. Tämän jälkeen Matias sai tarjouksen diplomityöpaikasta Stremetillä. Hän valmistui diplomi-insinööriksi kesällä 2022 ja jäi taloon kehittämään tuotantoa ERP-projektiin. Lappeenrannasta kotoisin oleva Matias on aikaisemmin työskennellyt UPM-Kymmenellä ja Fazer makeisilla useissa eri työtehtävissä kunnossapidon ja tuotannon parissa sekä suorittavana työntekijänä että esihenkilönä.

”Työyhteisö on hyvin motivoitunut ja ystävällinen”

Nykyisessä roolissaan tuotantopäällikkönä ja samalla myös yrityksen osakkaana Matias aloitti maaliskuussa 2022. Matiaksen pääasiallisiin työtehtäviin kuuluu tuotannon seuraaminen, kehittäminen ja tuotannon tilan raportointi. ”Aloitan päiväni käymällä läpi edellisenä iltana ja aiemmin aamulla tulleet tuotantopoikkeamat. Tämän jälkeen teen listan mahdollisista myöhässä olevista työvaiheista ja samana päivänä tehtävistä töistä. Seuraavaksi käyn kiertämässä tuotannon läpi katsomassa, että kaikki on kunnossa. Loppupäivä yleensä menee erinäisten tapaamisten ja kehitystöiden parissa”, Matias kertoo tavallisesta työpäivästään.

Matiaksen mielestä parasta työssään on sen vaihtelevuus. “Keskenään samanlaisia päiviä ei juurikaan ole, vaan joka päivälle löytyy uusia haasteita ratkottavaksi”, Matias avaa työpäiviään. Haastavinta työssään hän pitää ajan tasalla olemista kaikesta siitä, mitä tuotannossa tapahtuu päivittäin erilaisten tuotteiden, työntekijöiden ja tuotantokoneiden suuren määrän takia. Matiaksen kertoman mukaan työyhteisö on hyvin motivoitunut ja ystävällinen sekä pitää sisällään paljon erilaisia työntekijöitä.

”Matias on nuoresta iästään huolimatta asettunut hyvin isoihin saappaisiin”

”Johtamistyyli on kehittynyt yrityksen kasvun mukana ammattimaisemmaksi”, Matias kertoo tyytyväisen oloisena. Muutokset johtamistyylissä ottavat aina aikaa. Se vaatii paljon sopeutumista ja kompromisseja sekä johtajalta että henkilöstöltä. ”Ehdottomasti mielekkäät työtehtävät ja hyvä työyhteisö”, Matias vastaa kysyttäessä työssä jaksamisen tekijöitä. Lisäksi tietyt vapaudet, kuten liukuva työaika parantavat työnmielekkyyttä. Matias palautuu työstään harrastuksiensa parissa, joita ovat kuntosalilla käynti, harrasteauton rakentaminen sekä DJ:nä toimiminen.

Työkaverit kuvaavat Matiasta rauhalliseksi ja harkitsevaksi. Samalla hän on idearikas, päättäväinen ja asioihin tarttuva henkilö. Matias on luontainen ihmisten johtaja ja onkin saanut vastuulleen tuotannon HR-asiat. ”Matias on nuoresta iästään huolimatta asettunut hyvin isoihin saappaisiin”, työkaveri kuvaa. Matias on myös mukana kaikissa projekteissa, mitä yrityksessä on meneillään. ”Häntä kiinnostaa kaikki uusi ja on erittäin kehitysmyönteinen henkilö”, lisää toinen työkaveri.

Uratarinoita Stremetiltä – myyntiassistentti Mari-Ella

”Pienestä asti olen enemmän tai vähemmän liikkunut yrittäjäisäni rekka-auton kyydissä hyllyttäen ja käännellen juomapullojen etikettejä ruokakauppojen hyllyihin”, myyntiassistentti Mari-Ella Huuhka kertoo taustastaan. Mari-Ella on opiskellut catering-alan perustutkinnon ja hän valmistui suurtalouskokiksi. Ammattikouluaikana Mari-Ella työskenteli kesät ja viikonloput keittiöalan töissä. Myöhemmin lehtiin päätynyt mainoskuva johti hänet kahdeksi vuodeksi opiskelemaan valokuvausta Muurlan opistoon. Isällään Mari-Ella ehti työskennellä reilut kuusi vuotta menekinedistäjänä Sinebrychoff-panimolle.

”Työssäni parasta on ehdottomasti parhaimmat työkaverit”

”Työurani ensimetrit Stremetillä alkoivat vuoden 2020 elokuisena iltana, kun Hans Strömberg kutsui mieheni ja minut kuumailmapallolennolle. Matkan aikana puhuimme laidasta laitaan paljon kaikkea vapaa-ajasta aina yrittäjyyteen saakka. Tästä illasta kului vuosi, kun syksyllä 2021 isäni ilmoitti jäävänsä viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Näin minulle tuli aika alkaa etsimään uusia tuulia työrintamalle. Tuolloin otin yhteyttä ensimmäisenä Hansiin ja sovimme heti tapaamisesta Stremetin esittelykierroksen merkeissä.” Näin alkoi Mari-Ellan työura Stremetillä tammikuussa 2022 särmääjänä tuotannossa, josta hän eteni myyntiassistentin tehtäviin syyskuussa 2022.

Myyntiassistentin työtehtäviin kuuluu yhteydenpito asiakkaisiin ostotilausten vastaanoton merkeissä. Mari-Ellan pääsääntöinen työtehtävä on asiakkaiden tilausten kirjaaminen ERP-järjestelmään ja tilausvahvistusten lähettäminen asiakkaille. Hän on tarvittaessa yhteydessä asiakkaisiin sähköpostitse, mikäli tilauksen osalta herää kysymyksiä. ”Työssäni saan olla tarkkana tilauksia näpyteltäessä järjestelmäämme, jotta tiedot menevät oikein mm. revisioiden osalta. Lisäksi asiakkaiden piirustuksien katsominen vaatii tietynlaista tarkkuutta ja hahmotuskykyä”, Mari-Ella avaa työtehtäviään. Myyntiassistentin tehtävien ohella Mari-Ella on Stremetin ns. hovikuvaaja eli hän tarvittaessa valokuvaa tehtaalla mm. yrityksen markkinointitarkoituksiin.

”Voin 100 % varmuudella luottaa, että Mari-Ella hoitaa työnsä sovitusti”

”Työssäni parasta on ehdottomasti parhaimmat työkaverit”, Mari-Ella kuvaa työyhteisöä. Kiireisistäkin työpäivistä selvitään mukavasti huumorin kera. Stremetillä on tapahtunut isoja muutoksia toimintatapoihin liittyen, joten opittavaa riittää jokaisella. Mari-Ella kertoo työkavereiden ja hyvien henkilöstöetujen olevan työn parhaita puolia. Hänen arkeaan rytmittää sopivasti omakotitalon askareet. Mari-Ella rentoutuu vapaa-ajallaan ja palautuu työstään perheen kesken vietetyn ajan puitteissa.

Työkaverit kuvailevat Mari-Ellaa todella ahkeraksi, tunnolliseksi ja tarkaksi työntekijäksi. “Voin 100 % varmuudella luottaa, että Mari-Ella hoitaa työnsä sovitusti”, työkaveri kertoo. Mari-Ella on persoonana iloinen, sosiaalinen ja pirteä. Näillä ominaisuuksilla hän luokin positiivista fiilistä ympärilleen. “Juuri tämän takia Mari-Ella on tärkeä osa työyhteisöä”, toinen työkaveri jatkaa.

Uratarinoita Stremetiltä – liiketoimintajohtaja Janne

”Olen työskennellyt melkein koko työurani terästen parissa”, kertoo liiketoimintajohtaja Janne Männistö työurastaan. Nakkilasta, Satakunnan sydämestä, kotoisin oleva Janne on asunut Turussa vuodesta 2004 lähtien. Koulutukseltaan hän on tradenomi (YAMK). Janne työskenteli myyntityössä Rautaruukilla kuuden vuoden ajan teräslevyjen ja -kelojen parissa. Stremet oli Jannen asiakas, mitä kautta hän siirtyikin Stremetin palkkalistoille myyntipäälliköksi vuonna 2012. Alihankintavalmistus oli silloin vielä vieraampaa Jannelle. Kuitenkin materiaalit ja alan yritykset olivat tuttuja entuudestaan sekä niiden hankintakanavat ja kontaktit terästen toimittajiin. ”Näitä olenkin pyrkinyt ylläpitämään vuosien aikana ja edelleenkin hyvistä yhteyksistä on hyötyä nykyisessä työssäni”, Janne jatkaa.

”Tärkein asia koko urani aikana Stremetillä on ollut yrityksen eteenpäin meneminen ja kehittyminen”, Janne kertoo. Kasvun myötä ja sen mahdollistamiseksi Stremet on investoinut paljon uusiin koneisiin ja tekniikoihin. Näin ollen asiakkaita on pystynyt palvelemaan laajemmalla valikoimalla ja samalla syventämään asiakassuhteita. Jannen mielestä tämä on myös lisännyt oman työnsä mielekkyyttä.

Vuonna 2018 Jannelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä Stremetin osakkaaksi. ”Tartuin kiitollisuudella ja innolla tähän tilaisuuteen”, lisää Janne. Stremet on viime vuodet mennyt koko ajan entistä nopeampaa tahtia eteenpäin: muutto Inkereentielle, uudet merkittävät koneinvestoinnit, uusi tuotannonohjausjärjestelmä ja uusi toimitusjohtaja. ”Muutos ja kehitys on jatkuvaa. On hienoa olla mukana etujoukoissa tekemässä tätä työtä ja kehittämässä yritystä”, Janne kuvaa.

”Janne on erinomainen työssään, missä näkyy pitkä kokemus alalta sekä hyvät ja laajat verkostot.”

Jannen työnkuva vaihtui liiketoimintajohtajaksi vuonna 2022. Hän kertoo, ettei varsinainen arki ole sen myötä paljoa muuttunut. Edelleen työpäivät sisältävät päivittäistä yhteydenpitoa asiakkaiden ja toimittajien kanssa. ”Vaikka asiakkaina ovat yritykset, niin yhteistyötä tehdään aina ihmisten välillä. Onkin hienoa, että Stremetin asiakkaina ja toimittajina on ihmisiä, joiden kanssa on jo pitkälti yli kymmenen vuoden yhteinen historia takana. Luottamus on molemmin puolin todella korkealla tasolla”, Janne kuvailee asiakassuhteitaan.

Janne on työyhteisössä arvostettu. Häntä pidetään tarkkana ja vastuullisena henkilönä, ”joka tekee sen mitä lupaa”. Jannen pitkäaikainen osaaminen ostoista on tuonut Stremetille paljon säästöjä. ”Janne on erinomainen työssään, missä näkyy pitkä kokemus alalta sekä hyvät ja laajat verkostot”, työkaveri kuvaa. ”Janne on työlleen omistautunut”, toinen työkaveri jatkaa. Esihenkilönä Jannea kuvataan reiluksi, rauhalliseksi, kuuntelevaksi ja helposti lähestyttäväksi. ”Vaikka Jannella on useasti kädet täynnä töitä, on hänellä siitä huolimatta aina aikaa auttaa askarruttavissa kysymyksissä ja neuvoa tarvittaessa”, kertoo Jannen alaisuudessa työskentelevä.

Uratarinoita Stremetiltä – moniosaaja Petteri

”Armeijaa oli enää hieman jäljellä ja olin viettämässä viikonloppuvapaita Salossa. Olin totutusti nuorena miehenä autolla liikenteessä myöhään ja kävin hakemassa huoltoasemalta kahvin. Jäin katselemaan laskevaa aurinkoa parkkipaikalle autoni viereen. Samalla parkkipaikalle kurvasi pikkubussi, josta astui ulos iloisia ihmisisä jääkiekkopelistä. Sitten yksi herra pyysi minulta kyydin keskustaan kotiin. Otin herran kyytiin ja matkalla tuli puheeksi, että olen metallialalta valmistunut eikä armeijan jälkeistä työpaikkaa ole vielä plakkarissa. Ajomatkalla kävi ilmi, että kyseinen herra on paikallisen metallialan yrityksen toimitusjohtaja. Hän pyysi minua käymään tehtaalla, kun vaan ehdin. Sopivasti olin seuraavana maanantaina lähdössä takaisin Säkylään vasta illalla, joten pääsin käymään hänen juttusilla nopeasti. Silloin sovimme, että aloitan työt heti kotiutuessani armeijasta.”

Näin päätyi moniosaaja Petteri Laaksonen Stremetille töihin yli kymmenen vuotta sitten. Salolainen Petteri kerrytti ensimmäiset kokemukset ohutlevytöistä ammattikoulun kautta työharjoitteluissa Sanmina SCI:llä. Valmistuessaan ammattikoulusta vuonna 2012, hän lähti suoraan armeijaan vuodeksi. Sieltä Petteri tuli suoraan töihin Stremetille yöllisen huoltoasema-ajelun seurauksena.

Petterin työtehtävät ovat monipuolisia ja erilaisia, kuten hiontaa, kierteytystä, prässäystä, kokoonpanoa, kulmien muovausta, holkitusta, hitsausta ja pistehitsausta. Pääasiallinen työtehtävä on kuitenkin mankelointi. Työyhteisössä onkin tapana sanoa, ettei mankeli pyöri ilman Petteriä.

”Työnjohtajat ovat oikein hyviä ja ammattitaitoisia työssään”

Petteri kuvailee työpäivänsä olevan erittäin monipuolisia. Jokainen työpäivä on erilainen. ”Parasta työssäni on sen vaihtelevuus”, Petteri jatkaa. Lisäksi monipuolinen työ mahdollistaa sen, ettei töissä tule tylsää. Välillä toki haasteitakin tulee, esimerkiksi mankeloidessa levylaatuvaihtelut aiheuttavat pienen haasteen.

”Stremetin työyhteisö on mielestäni oikein hyvä”, kuvailee Petteri. Työkaverit ovat mukavia ja heidän kanssaan on mukava työskennellä. Petterin mielestä työnjohtajat ovat oikein hyviä ja ammattitaitoisia työssään, mikä edesauttaa asioiden eteenpäin menemistä. ”Vaihteleva ja mielenkiintoinen työ on johtavassa asemassa auttamaan työssä jaksamista”, kertoo Petteri. Lisäksi hän palautuu töistä hyvän ruoan parissa sekä lenkkeillen ja pyöräillen.

Työkaverit kuvailevat Petteriä luotettavaksi ja reippaaksi työntekijäksi. ”Petteri on monitoimimies, jonka poissaolon huomaa”, työkaveri kertoo. Petteriä pidetään avuliaana ja ystävällisenä työkaverina, jolla on laaja osaaminen alasta. Hän myös auttaa mielellään muita.

Uratarinoita Stremetiltä – särmääjä Aleksi

Vuoden positiivisemmaksi työntekijäksi valittu Aleksi Hellsten kuvailee itseään sosiaaliseksi ja iloiseksi särmääjän aluksi. Aikaisemmin hän on opiskellut kokiksi ja tehnyt niitä töitä noin seitsemän vuoden ajan. Sitten tuli kyllästyminen ravintola-alaan ja Aleksi halusi lähteä kokeilemaan muita juttuja.

Aleksi kertoo päätyneen Stremetille töihin kaverin antaman vinkin kautta. ”Sen jälkeen soitinkin suoraan Hansille ja hän kysyi heti, että milloin voin aloittaa”, Aleksi lisää. Stremetillä Aleksi on ollut nyt neljä vuotta töissä. Taloon tullessaan hän ei ollut koskaan edes nähnyt kyseisen alan laitteita.

Alussa kaikki oli uutta ja melko haastavaa. Aleksin mielestä hänellä meni noin vuoden päivät ennen kuin hän alkoi pääsemään itsenäiseen työskentelyyn osien ja kuvien kanssa. ”Työkavereiden opeilla ja kannustuksella ehkä vielä joskus ollaan mestareita”, Aleksi kertoo iloisena. Aleksin työhön kuuluvat melkein pelkästään työskentely särmäreiden kanssa. Välillä hän tekee jenkausta tai holkitusta. Työpäivät alkavat aamukuudelta, jolloin koneet laitetaan päälle ja aloitetaan tekemään tuotteita lähtövalmiiksi asiakkaalle.

”Työkavereiden opeilla ja kannustuksella ehkä vielä joskus ollaan mestareita”

Aleksin mielestä parasta työssään on onnistumiset, kun itse keksii miten toteuttaa joitakin kappaleita. Haastaviakin hetkiä tulee, jos käsittelyyn saapuu hänelle uusi tai tekotavaltaan hankalampi osa. ”Työkaverit meillä on kaikki avuliaita ja mukavia. Kysyessä apua varmasti saa vaikkakin pienen hyväntuulisen kettuilun kera”, Aleksi kertoo pilke silmäkulmassaan. Johtoporrasta on hänen mielestään helppo lähestyä. Työntekijöiden toiveita ja ideoita otetaan huomioon hyvin. Aleksi ei koe alaa liian rankaksi ja jaksaa työssään hyvin. Hän kokee oman palautumisen kannalta tärkeäksi liikunnan, jota Aleksi harrastaakin laidasta laitaan.

Työyhteisössä Aleksi on todella pidetty työkaveri. Muut työkaverit kuvaavat Aleksia erittäin tunnolliseksi, tarkaksi ja ahkeraksi työntekijäksi. ”Aleksilla ei ole huonoja päiviä. Tai jos on, niin hän kääntää senkin hymyksi”, työkaveri kuvaa. Aleksista on sanottu, ettei hän ikinä myöhästy ja tekee työt mukisematta. ”Aleksilla on aina hymy huulilla ja ottaa kaikki huomioon”, toinen työkaveri jatkaa.